Personvernserklæring BrainBase

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan BrainBase samler inn og bruker personopplysninger.

BrainBase, ved styret, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på brainbase.no

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å registrere seg. Etter registrering som konsulent på tjenesten, vil du knytte din konto hos BrainBase opp mot din LinkedIn profil. Ved registrering lagrer vi en kopi av informasjonen du får oppgitt ved login hos LinkedIn (formål beskrevet nedenfor under “Registrering som konsulent”). Behandlingsgrunnlaget for dette er samtykke. Du kan når som helst trekke dette samtykket tilbake ved å kontakte oss på kontakt@brainbase.no.

BrainBase benytter i tillegg 3. parts tjenester for forskjellige formål og må utveksle din IP-adresse med disse tjenestene for at de skal kunne betjene deg (inkludering av JavaScript, bilder og CSS). Behandlingsgrunnlaget for denne utvekslingen er basert på en interesseavveining mellom din rett til personvern og effektiv drift av tjenesten. Du kan reservere deg mot lasting av 3. parts tjenester ved å installere et tillegg (addon) til din nettleser som f.eks. uMatrix og uBlock.

Data som samles inn lagres hos Firebase (personversnerklæring) og de er databehandler for tjenesten. BrainBase kjører på Heruko (personvernerklæring) og disse er dermed også databehandler for tjenesten.

BrainBase utveksler i tillegg IP adressen din med andre databehandler for forskjellige formål. Cloudflare (personvernerklæring) for lastbalansering og DoS mitigerende tiltak, Boostrap CDN for lasting av bootstrap (personvernerklæring), GoogleAPIs og GStatic (personvernerklæring) for lasting av biblioteker og Sentry for logging (personverneklæring).

BrainBase benytter i tillegg Google Analytics (personvernsinformasjon) for statistikk hvor formålet med innsamlingen er å forbedre tjenesten. Google Analytics er konfigurert opp med anonymisering av siste oktett i IP. Google har tilgang til din IP-adresse, men de har lovet på tro og ære at denne kastes så tidlig som mulig (systembeskrivelse).

Cookies

BrainBase benytter en cookie med navn connect.sid med formål å autentisere bruker i nåværende session. Denne cookie vil kun være gyldig for nåværende session og vil fjernes etter restart av nettleser.

Epost

Vår epost leverandør er one.com og de mottar e-post.

BrainBase sender med jevne mellomrom ut e-post med informasjon fra nettverket. Eksempel på innhold i slike e-poster (men ikke begrenset til) er informasjon om oppdrag, nye tjenester, informasjon om sosiale sammenkomster, endringer på plattformen mm. Det er mulig å melde seg ut av mottakslisten for slik informasjon.

Registrering som konsulent

Du kan registrere deg som en konsulent ved å knytte opp BrainBase med din LinkedIn profil. BrainBase lagrer ikke login informasjon om deg, men benytter seg av LinkedIn for autentisering. Når du registrerer deg som konsulent innhenter vi følgende data fra din LinkedIn profil: fult navn, e-post adresse, bilde, overskrift og din nåværende posisjoner. Utvekslingen skal foregå kryptert.

Formålet med innsamlingen er å registrere deg som konsulent i nettverket og behandlingsgrunnlaget er samtykke. I tillegg vil vi utveksle data med bedrifter registrert på BrainBase. Vi kan også, kun etter samtykke fra deg, utveksle data med bedrifter vi har rabattordninger med. Data lagres i vår database hos Firebase.

Det vil være mulig å registrere mer informasjon om deg via dashboard på brainbase.no. Når du registrere deg som ny bruker vil du få en mulighet til å samtykke til deling av denne informasjonen med bedrifter. Informasjon mottatt fra LinkedIn vil bli sammenstilt med informasjonen du oppgir og vil være tilgjengelig for registrerte bedrifter. Du kan selv velge å aktivere/deaktivere deling med bedrifter via konfigurasjon av tilgjengelig dato. Bare konsulenter som er definert som tilgjengelig (tilgjengelig dato satt til før dagens dato eller 3 måneder frem i tid), vil være synlig for innloggede, verifiserte bedrifter.

Registrering som bedrift

Når du registrerer deg som bedrift på BrainBase får du tilgang til offentlige profiler for våre konsulenter. Du vil også kunne kontakte konsulenten. For å registrere deg som bedrift må du samtykke til BrainBase sin bedriftsavtale og respektere at data registrert på BrainBase skal kontrolleres av konsulentene. Dette betyr at du ikke må overføre data til andre systemer uten samtykke fra konsulenten. Du kan benytte meldingstjenesten på BrainBase for å ta kontakt med konsulentene og denne korrespondansen vil bli lagret hos Firebase.

Hvor lagres data

BrainBase vil bestrebe å benytte tjenester lokalisert i Europa.

Logging og backup

BrainBase vil i utgangspunktet slette logger etter 30 dager der ikke annet er beskrevet i dette dokumentet. Når det gjelder backup kan data ligge lenger, men vi er i gang med å få på plass rutiner for sletting av data i backup på henvendelse fra brukere.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Datatilsynet har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av BrainBase’s systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger BrainBase ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Vi anbefaler deg å lese mer om dine rettigheter på Datatilsynets sine sider.

Kontaktinformasjon

BrainBase AS
kontakt@brainbase.no
+47 971 72 278
Org nr. 918 738 657